P2060150.jpg

Vapaalaskuleirit

Haluamme antaa kaikille naisille mahdollisuuden päästä kokeilemaan vapaalaskua. Tämän vuoksi järjestämme yhdessä Taivasalla-outdooryhteisön kanssa naisten vapaalaskuleirejä, joissa pääset tutustumaan vapaalaskuun kokonaisvaltaisesti hyvässä seurassa. Vapaalaskussa yhdistyvät retkeilyn ja laskemisen parhaat puolet - liikkumisen vapaus, upeat maisemat ja juuri sinulle sopiva vauhdin hurma. Jotta vapaalaskusta voi nauttia täysin ja turvallisesti, on hyvä tutustua tuntureihin ensin opastetusti.

P2060134.jpg
TAIVASALLA VAPAALASKULEIRI

Ylläksellä 6.-9.4.2022

Oletko aina halunnut päästä seikkailemaan rinteiden ulkopuolelle? Taivasalla vapaalaskuleirillä pääset kokemaan kokonaisvaltaisesti, mistä vapaalaskussa on kyse. Vapaalasku edellyttää luonnon, tuntureiden ja säätilojen ymmärrystä mahdollistaen näin uuden oppimisen sekä itsensä haastamisen. Leirillä tarjoamme sinulle tilaisuuden päästä oppimaan näitä taitoja turvallisessa ympäristössä oppaan johdolla 6.-9.4.2022 yhdessä muiden nykyisten ja tulevien vapaalaskijanaisten kanssa. 

 

Leirin aikana syvennymme vapaalaskuun monesta eri näkökulmasta mukaan lukien varusteet, reittisuunnittelu, lumiturvallisuus ja motivaatiot. Toimintamme ei kuitenkaan rajoitu vain vapaalaskuun, vaan tulemme keskustelemaan myös omien pelkojen voittamisesta, jakamaan omia tarinoitamme tuntureilta ja vuorilta sekä puhumaan siitä, mitä taitoa vapaalasku voi opettaa meille muuta elämää varten.

 

Leiri on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat laajentaa taitojaan vapaalaskussa, laskitpa sitten suksilla tai laudalla. Edellytämme, että sinulta sujuu rinteessä lasku sujuvasti, mutta aiempaa kokemusta rinteiden ulkopuolella laskemisesta et tarvitse. Kyseessä ei ole virallinen lumiturvallisuuskurssi, vaan keskitymme turvallisen laskemisen perusteisiin ja annamme sinulle työkaluja reittisuunnittelun ja oman tietotaidon kehittämiseen.

Leirin oppaina toimivat Henna Palosaari ja Karen Ekman, jotka ovat tutustuneet viettäessään kaksi kautta Itävallassa vapaalaskien. PALOn perustajana Henna on tunturiopas ja toiminut vapaalaskuoppaana Ylläksellä talven 2020. Hän on käytnyt Finlav 1-kurssin ja kakkostason ensiapuakurssin. Karen on toiminut hiihdonopettajana useita vuosia niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Lisäksi hän on käynyt Finlav 2-kurssin ja kartuttanut tietämystään Norjan lumiturvallisuuskursseilla.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan alta.

Majoitus Ylläksellä

Vapaalaskuleirin ohjelma tapahtuu laskuretkiä lukuunottamatta Eskon Tuvalla. Voit majoittua haluamassasi majoituksessa Ylläksellä tai varata majoituksen Eskon Tuvalta Taivasalla erikoishintaan leirin ajaksi.

Leirin hinta 440€ (ei sis. majoitusta), jos ilmoittaudut mukaan 31.12.2021 mennessä.

Leirin hinta 480€ (ei sis. majoitusta), jos ilmoittaudut mukaan 1.1.2022 jälkeen.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 28.2.2022 mennessä.

Leirin sisältö

Leirin hintaan sisältyy: 

 • Opastetut vapaalaskuretket Ylläksen takamaastoon

 • Reittisuunnittelu ja lumiturvallisuusharjoituksia

 • Yhteiset ateriat, lisäksi suosittelemme pakkaamaan mukaan omaa energiapitoista evästä päiväretkille

 • Kyydit vapaalaskuretkille, mikäli majoitut Eskon tuvalla

 • Kuljetus junabussilta Eskon Tuvalle

Leirin hintaan ei sisälly:

 • Majoitus

 • Take away illallinen

 • Vuokravälineet

 • Matkoja Ylläkselle

 

Leiriä varten tarvitset: 

 • Splitboard / Randosukset / nousukarvat ja sauvat

 • Lumilautakengät/randomonot

 • Lumivyörypiipparin, lapion ja sondin sekä laskurepun

 • Kypärän ja laskettelulasit

 • Vapaa-ajan vakuutuksen, joka kattaa rinteiden ulkopuolella laskemisen

Saapuminen Ylläkselle

Ylläkselle pääsee kätevästi juna-bussiyhdistelmällä. Yöjunan makuuvaunussa pääset Kolarin asemalle asti, josta on junabussiyhteys Ylläkselle (Äkäslompolo, Äkäshotelli). Voit vaihtoehtoisesti myös lentää Kittilän lentoasemalle, josta on lentokenttäbussi Ylläkselle. Mikäli yövyt Eskon tuvassa, järjestämme kyydin Äkäshotellilta Eskon Tuvalle. Tarkista yhteydet ja varaa matkat: VR tai lentoyhtiön sivulta, bussiliput saat Matkahuollon sivuilta. Ilmoitathan, mikäli olet tulossa omalla autolla niin voimme auttaa myös kimppakyytien järjestämisessä. Tervetuloa Ylläkselle!

Vuokravälineet

Tarvitsetko leiriä varten splitboardin/randosukset, nousukarvat, monot, teleskooppisauvat ja lumiturvallisuusvälineet? Teemme yhteistyötä Get Arctic kanssa ja heiltä saat vuokrattua varusteet erikoishintaan 100€/leiri. Tutustu heidän valikoimaansa, valitse sopivat varusteet ja varaa ne lähettämällä heille viestiä info@getarctic.fi. Mainitse varauksen yhteydessä Taivasalla vapaalaskuleiri.

Kysymyksiä?

Mikäli sinulla herää kysymyksiä vapaalaskuleireihin liittyen autamme mielellämme. Voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse info@paloadventures.com tai puhelimitse +35840 8456 763